По предложение на Щаба:
Удължиха срока на мерките срещу COVID-19 до 12 април
Допуска се в големите търговски центрове да работят доставчиците на платежни услуги, при строго спазване на санитарно-хигиенните изисквания, заявиха от здравното министерство
 
26 март 2020, 09:48 | | Видяна: 281
 
 

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев удължи срока на въведените противоепидемични мерки до 12 април, включително. Това стана с издадена заповед.

За удължаване на срока заговори по-рано днес ръководителят на Националния оперативен щаб генерал-майор проф. Венцислав Мутафчийски по време на редовния брифинг, като заяви, че Щабът ще предложи ограниченията, които до момента бяха до 29 март, да продължат още 2 седмици.

"Ще препоръчаме обаче да отпадне поименното изреждане на страните, от които трябва да се карантинират пристигнали. Да бъде за всеки един, който пристига в България, включително и за чужденците, задължителна 14-дневна карантина. И да удостоверят къде ще прекарат тази карантина", заяви проф. Мутафчийски.

След заповедта на здравния министър мерките продължават до 12 април.

Допуска се в големите търговски центрове да работят доставчиците на платежни услуги, при строго спазване на санитарно-хигиенните изисквания - дезинфекция, проветряване и инструктаж за спазване на лична хигиена на персонала, осигуряване на лични предпазни средства и недопускане до работа на служители с прояви на остри заразни заболявания, посочват от здравното министерство.