По покана на американската страна
Цацаров, Гешев и началниците на специалните служби са на посещение в САЩ
Противодействието на корупцията и организираната престъпност, прането на пари и защитата на националната ситурност - акценти в разговорите
 
16 октомври 2019, 15:31 | | Видяна: 953
 

снимка: ПРБ

 
Главният прокурор Сотир Цацаров и заместникът му Иван Гешев са на посещение в САЩ. Визитата е по покана на американската страна за периода 14-17 октомври 2019 г., съобщиха от държавното обвинение. В посещението, освен главният прокурор и заместник-главният прокурор, участват още председателят на Държавна агенция "Национална сигурност" Димитър Георгиев, председателят на Държавна агенция "Разузнаване" Атанас Атанасов и изпълняващият длъжността директор на Служба "Военна информация" Велко Атанасов.
 
В работната програма са включени срещи във Федералното бюро за разследване, Съвета за национална сигурност към Белия дом, както и в други правоохранителни органи във Вашингтон.
 
Основна тема на разговорите е сътрудничеството между правоохранителните органи на САЩ и България, обменът на информация, противодействието на корупцията и организираната престъпност, прането на пари, както и действията в защита на националната сигурност, допълват от прокуратурата.
 
Междувременно новата американска посланичка в България Н.Пр. Херо Мустафа пристигна със семейството си в София. Това стана ясно от снимка, която бе публикувана във фейсбук-страницата на дипломатическата мисия.