Намаляване на таксите на ЧСИ и нотариуси
Създадена от на 26 март 2020
Започни с:    Първите | Последните
Отговор
5
Закриване
|
нерегистриран
26 март 2020, 21:00
1
-6
Закриване на нотариусите и чси!
4
|
нерегистриран
26 март 2020, 20:58
4
-5
Намаляване на таксите.
Отчисления към държавата.
Връщане на държавния нотариат, паралелно с частния.
3
|
нерегистриран
26 март 2020, 11:57
2
0
До коментар [#2 #undefined] от "Закриване":
Хайде без да спамиш по темата!
2
Закриване
|
нерегистриран
26 март 2020, 08:58
1
-8
ЗКриване на чси и нотариуси, като дейността им премине в адвокатурата! Задължително до 01.06.2020 г.!
1
RRR
|
нерегистриран
26 март 2020, 08:01
5
-2
Ще си плащаш до дупка.
|
нерегистриран
26 март 2020, 06:46
3
-6
Предстои тежка икономическа криза, дори и да се излезе бързо от извънредното положение. Тенденцията е видна-текат съкращения, и уволнения в частния сектор, свободните професии са без доходи, ежедневно се регистрират нови безработни, икономическата прогноза е мрачна. Кризата в икономиката ще е навсякъде, и е редно и ЧСИ-тата и нотариуси да поемат част от последиците, с редукция на таксите им-не може кризата да е за всеки, но не и за тях. И след редукция приходите им пак ще са несметни, бедни нотариуси и ЧСИ-та на социални помощи, и хранещи се в социални кухни няма да има.

Още от сега следва да бъде предвидено с колко ще бъдат намалени таксите на нотариуси и ЧСИ-та, след излизане от извънредното положение ,когато нотариатът и ЧСИ-тата забаботят както преди. Оставането на сегашните такси е невъзможно и немислимо.
Необходимо е, до излизане от кризата в икономиката(което може да продължи и 5 години при някои най-тежки сценарии) да бъдат редуцирани нотариалните такси и таксите на ЧСИ-тата.

Предлагам:
-намаляването да е с поне 60 процента.
-да се въведат отчисления, в приход на държавата в справедлив размер.
-При нотариусите сделките с имоти да не са по процентаджийската таблица, а твърда, фиксирана сума-примерно 40 лв. Няма аргумент да се събират проценти, след като работата по сделката е една и съща, независимо дали става въпрос за селска къща за 2000 лв в пограничен район или за тризонет на жълтите павета.


Редукцията на таксите предполага процесура по обществено обсъждане, и предлагам тази дискусия и обществено обсъжсдане да отпочнат сега , с цел новите такси да бъдат въведени веднага след излизане от извънредното положение. Дори и редукцията на таксите да е временна-примерно за 5-6 години, тя е неизбежна. Ако някой нотариус или ЧСИ се разсърдят, са свободни да напуснат, мястото да се пусне на конкурс(след вдигане на извънредното положение), кандидатите и при 60 процента намалени такси ще са повече от миналия конкурс.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име (коментирате, като нерегистриран)
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно