КОНКУРСИ ЗА ДСИ И СЪДИЯ ПО ВПИСВАНИЯ???
Създадена от @ на 18 декември 2017
Започни с:    Първите | Последните
Отговор
148
Низост
|
нерегистриран
19 октомври 2019, 15:57
0
-1
Чудно ми е, дали министъра на правосъдието ще освободи съдиите по вписвания по заместване, които са с двойки на теста, при положение, че не им се заемат местато? Заели са мястото на някой кадърен, който сигурно е без работа. Това е своеобразен отговор на въпроса, защо държавата ни е на този хал. Изгониха кадърните. С двойки садии по вписванията ще стоят
147
Кандидат
|
нерегистриран
18 октомври 2019, 13:16
4
-5
Подкрепям!
146
Кандидат
|
нерегистриран
18 октомври 2019, 13:02
8
-8
Нека да действаме! Само репортер може да свърши това.
145
Нина
|
нерегистриран
18 октомври 2019, 12:55
6
-5
Здравейте,

Действително графологична експертиза няма какво да докаже, отговорите са си попълнени чинно от кандидатите и са си там. Просто им ги дава предварително и те ги наизустяват, така се прави.
Е, вярвам, че измежду 55-тимата има едни 11 души, които са класирали наистина, за алиби на другите. На тези 11 души казвам: Колеги, стискаме ви палци и ви подкрепяме.
А иначе, виждате, че някои от "другите" надникват в този форум за проверка какви са настроенията и пишат злобни глупости. Защо го правят, от какво се притесняват, какво проверяват, защо изобщо ги интересува?

Хрумна ми нещо. Ако нещата са честни и почтени и всичко е оставено на случайността, то нали разбирате, че при само 55 класирани на устен за всичко на всичко 44 места, случайността винаги ще доведе до някакво несъвършенство или несъответствие. Например за една бройка в населено място X ще се борят трима, докато за населено място Y или Z просто няма да има класирани кандидати.

Обратно, ако на финала чинно се запълнят всички 44 бройки, защото "О, КАКВА СЛУЧАЙНОСТ", тези 55 кандидати са така пропорционално и случайно класирани
именно за съответните населени места, то ще ви кажа, че в математиката просто няма такива величини и всичко е ясно.

Мисля, че ако още понастоящем излезе информация всеки един от 55-мата класирани за кои населени места са е кандидатирал ще станат видни интересни неща.

Ако ние поискаме тази формация, няма да ни я дадат.
Но ако някой журналист внесе искане за достъп до обществена информация по Закона за достъп до обществена информация, какво мислите?
144
Даниела
|
нерегистриран
18 октомври 2019, 10:55
12
-5
и аз писах на бтв
143
Петя
|
нерегистриран
18 октомври 2019, 10:19
12
-5
Колеги, конкурсът е опорочен. Ако бъдем единни ще успеем. Аз лично вече подадох сигнал в нова тв. Подайте и вие, колкото повече, толкова по-добре. Ще пиша и на премиера, със жалба до съда срещу заповедта за класиралите се, няма да има ефект. Първо графологичната експертиза няма да докаже нищо. Давайте с медиите иначе нямаме шанс.
142
До 141
|
нерегистриран
18 октомври 2019, 09:12
9
0
Това е истината за съжаление!
141
До коментар 136
|
нерегистриран
18 октомври 2019, 01:41
14
-3
Прав сте за думите и фактите. За учебниците и форумите също. Но не Ви ли се натрапва някак факта/ веднага отбелязан в друг форум/, че от оценките на кандида-тите, преминали теста, има впечатляващо голям брой шестици в сравнение с всички останали оценки на успешно преминалите? И че ако съберете бройката шестици с бройката оценки от 5,50, ще получите 44 /обявени щатни бройки/ ? И че оставащите общо 9-10 броя оценки от 5 и 4,50 няма да променят крайното класиране, така категорично очертано още отсега. Това прилича да са фактите. А онова, от което недоволстват писалите тук кандидати, са не толкова техните /евентуални/ двойки, а липсата на яснота защо и дали правилно са ги получили, а също и прекалено видния още отсега краен резултат/от състезанието/.
140
Tv
|
нерегистриран
17 октомври 2019, 23:02
10
-12
До МАША, коментар 137. Асо искаш освен в BTV, подай сигнал и до BBC, CNN, AL JAZZERA, все тая. Приеми действителността. Ако беше сред успелите друга песен щеше да пееш - Планета тв.
139
АнА
|
нерегистриран
17 октомври 2019, 22:34
12
-5
До коментар [#136 #undefined] от "До АнА":
За първи път участвах на конкурс за съдия по вписванията. Била съм на други конкурси където никъде не е имало такива потайности. Това не е случайно. Разгледайте внимателно всеки един от участниците с отлични оценки допуснати да устен изпит, сред тях ще разпознаете синове и дъщери на "случайни" родители от вашия град. Покажете ги на всички, за да се уверят и те самите, че се знаят от сега. Има допуснати и такива с по -ниски оценки, които с лекота ще бъдат отстранени на устния изпит, за да не пречат в крайното класиране. Убеждаването на "трудилите се" към останалите за притежаваните от тях големи знания в правото, за да замажат уредени оценки може да ги разправят на наивници, някъде другаде.
138
кандидат
|
нерегистриран
17 октомври 2019, 20:44
7
-5
#137 Къде подадохте сигнала, за да подам и аз
137
МАША
|
нерегистриран
17 октомври 2019, 20:38
8
-3
Напълно съм съгласна колеги с изложените мнения. Както и, че ще бъде невъзможно доказването при евентуално обжалване.Трябва някой оправен журналист или медия да се разрови. Опитах да подам сигнал до БТВ, но... Надявам се и други да го направят...
136
До АнА
|
нерегистриран
17 октомври 2019, 19:44
7
-13
До коментар 133. Думи, които не можеш да потвърдиш с факти не изричай. И да ти напомня, че издържалите са 55. Местата са 44. Плюеш върху хора които са се трудили за резултата си. Това не ти прави чест. За собствената си несполука си си виновен единствено ти. Следващия път чети учебници, не форуми. / сигурно и на организиран курс си ходил и пак имаш едно голямо 2 /
135
Prozrachenkonkurs
|
нерегистриран
17 октомври 2019, 19:41
7
-4
За да не си разменяме лични данни тук, предлагам, който иска да обжалва конкурса, нека посочи някакви координати на prozrachenkonkurs@mail.bg и да предприемем действия.
134
Кандидат
|
нерегистриран
17 октомври 2019, 19:27
11
-1
До “АнА” - много ми се иска да обжалваме целият конкурс, но за съжаление пред АС в случая нямаме какво да обжалваме - протоколът много удобно няма реквизити на АА. Иначе съм “за”, Вие само дайте предложението как да стане и съм сигурна, че ще има и други.
133
АнА
|
нерегистриран
17 октомври 2019, 19:02
13
-4
Без участие в корумпирани схеми със заплащане на парични суми за купуване на изпита или с политически протекции няма да изкарат и 3.00 нагласените "отличници". Това са глупости, че които са работили практически по заместване, като съдии по вписванията преди конкурса било нормално да го решат. Работата на съдията по вписванията е далеч от тази на въпросите от теста. Дори районни съдии да са били не могат да преминат тест, който е изготвен умишлено от комисията с неточни въпроси и отговори, на които само те си знаят кои са верните отговори. Не само за конкурса за нотариусите са знае от всички как стават класирането на кандидатите и назначенията. Тук продължава същата практиката от предишните конкурси. Наистина, как може да се обявяват веднага след изпита публично въпросите и отговорите на изпитите от конкурсите за магистрати, нотариуси, както и други национални конкурси с голям брой участници, а тук не. Писмения изпит не е с гриф "Строго секретно", или най -вероятно правните знания на комисията са силно ограничени, като се има в предвид и поставените въпроси и отговори. Целият конкурс е една голяма измама. Ще ги оставим ли да им се размине и този път? Или ще се обединим всички и обжалваме целият конкурс, за всяко място и всеки съдебен район пред административния съд, за покажем на фалшивата власт, че така няма да задържат младите хора, а ще ги прогонят и принудят още по -бързо да емигрират?! Всички заедно може да докажем, че конкурсът е опорочен във всяко едно отношение. Не го ли направим сега, това ще се повтаря отново и обезсмисля участието във всеки следващ конкурс за юристи.
132
неуспял кандидат
|
нерегистриран
17 октомври 2019, 17:17
10
-2
До коментар [#120 #undefined] от "Нина": Напълно споделям изразеното от Вас, колега. Още в момента на изтегляне на варинта на теста за мен бе изненада, че вече е размножен в съответния брой, и в тази връзка е интересно дали някой от първите редове е видял две купчинки с тестове, т.е. двата варианта, предварително размножени и готови за раздаване ли бяха? Председателят на комисията даде възможност да се разпечата и втория плик, и изтеглящата теста колега съобщи, че той е вариант 2, но никой не направи сравнение между тях. При толкова много недоволни коментари относно некоректността на въпросите/казусите/, уважаваният от нас министър и комисията следваше да се засрамят и да публикуват вариантите на теста и съответно верните отговори на този, който решавахме. Няма как, при тази тайнственост, да не остане впечатлението, че конкурсът е предрешен поне за половината от местата и кандидатите. Много жалко, а за мен това е поредното свидетелство за невъзможността съдебната ни система да спре упадъчното си кадруване и назначения.
131
Нина
|
нерегистриран
17 октомври 2019, 16:24
3
-1
Да,това е вярно,недоказуемо е.
130
Неуспял
|
нерегистриран
17 октомври 2019, 14:56
8
-1
Аз съм от тези, които не се справиха с теста (28 верни отговора - Добър 4,0). Само че не виждам никакъв смисъл от напъни за прозрачност. Дори да има някакви манипулации, невъзможно е да се докажат - еднакви листове, на които няма никакви данни за поставилия кръстчетата в квадратчета...
129
Кандидат
|
нерегистриран
17 октомври 2019, 14:11
9
-2
Да, явно не сме решили теста, но защо след като всичко е толкова честно не се дава възможност да получим обратна връзка? Защо да нямаме възможност да си видим работите? Както бяха коментирали колеги по-надолу, дори на ДЗИ на зрелостниците се дава възможност да видят отговорите на варианта, който е изтеглен. Не виждам причина работите да се пазят в такава тайна, освен ако зад това не се прикрива, да го наречем най-меко - пристрастност. Аз лично също възнамерявам да подам жалба относно липсата на прозрачност на въпросния конкурс. Дори и да не ми стигат точките, имам право да знам, дори да е само информативно.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име (коментирате, като нерегистриран)
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно