Двадесет години затвор за Илия Стоичков, насилил с бухалка и убил доцент в Пловдив
Близките на жертвата ще получат общо 220 000 лв. кръвнина
Двадесет години затвор за Илия Стоичков, насилил с бухалка и убил доцент в Пловдив

Осъденият Илия Стоичков, снимка:БНР

Илия Стоичков, който бе признат за виновен за жестокото убийство на доц. Стефан Нейков, получи 20-годишна присъда. Магистратите от Окръжния съд в Пловдив са го признали за виновен по повдигнатите му обвинения за убийство по особено мъчителен начин, както и за насилствена кражба на златен синджир, съобщи TrafficNews.bg.

Припомняме, че Нейков бе открит мъртъв на 2 юли 2018 край Военна болница, след като е бил пребит и изнасилен с бейзболна бухалка в землището на село Оризаре. Основният мотив за убийството е връзка между жената на Илия - Иванка и Стефан, която карала част от студентското си обучение при 71-годишния доцент, който последните години преди смъртта си е бил пенсиониран, но работил като научен сътрудник в Институт по растителни генетични ресурси в Садово.

По обвинението за умишлено убийство 42-годишния Стоичков получава 18-годишна присъда. За кражбата съдебният състав начело със съдия Хаджиев е определил 3 години лишаване от свобода. Така общото наказание се увеличава с две години и ще бъде изтърпяно при първоначален общ режим.

Съпругата и двете деца на убития, които бяха конституирани като частни обвинители по делото, ще получат общо 220 000 кръвнина. Сто хиляди лева ще трябва да изплати Стоичков на Ирена Нейкова за причинени неимуществени вреди. Наталия и Николай Нейкови ще получат по 60 000 лв.

Стоичков ще трябва да заплати и разходите по делото, които възлизат на 3360 лв. Той ще трябва да възстанови и разноските на семейството в размер 1800 лева.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно