По идея на вицепремиера Томислав Дончев
Стартират обществени консултации за реформа в административното обслужване
Целта е подобряване на обратната връзка с потребителите
Стартират обществени консултации за реформа в административното обслужване

Стартират едномесечни обществени консултации за промяна в Наредбата за административното обслужване по идеята на вицепремиера Томислав Дончев, съобщиха от Министерски съвет. Целта е реформа на системата за обратна връзка с потребителите и стандартите за качество на административната услуга. Анкетните проучвания, консултациите със служителите, наблюдението по метода "таен клиент", както и проверките по сигнали, жалби и медийни публикации стават задължителни за всички администрации.

В промените са заложени и общи стандарти по отношение за достъпността до центровете за обслужване, както и при комуникация с потребителите. Предвижда се и стандарт на сроковете за отговор на запитвания и използването на опростени и лесни за попълване образци и формуляри.

Измененията ще дадат възможност на администрациите да подобрят обслужването и чрез допълнителни собствени стандарти - за местоположение на центъра за обслужване, осигуряване на паркинг, онлайн комуникация с потребителя и проверки на статуса на услугата, както и възможност за обслужване в извънработно време.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно