С какво заслужи убиецът Полфрийман преждевременната си свобода?*
В нашето болно общество, което живее в ежедневен стрес от насилие, мерзост, омраза, агресия, изнасилване и отнемане на човешки живот, да пуснеш предсрочно един убиец на свобода, е равносилно да кажеш на това общество: Живей като в джунгла!
С какво заслужи убиецът Полфрийман преждевременната си свобода?*

Калин Калпакчиев, съдия в Апелативен съд - София, председател на Съюза на съдиите в България

Питам съдия Калпакчиев – с какво заслужи убиецът Джок Полфрийман преждевременната си свобода?
 
Вчера Българският съд освободи преждевременно убиеца Джок Полфрийман – осъден през 2011-а на 20 години затвор за това, че наръга с нож и уби по най-зверски начин студента Андрей Монов и рани Антоан Захариев в центъра на София.
 
Запомнете имената на съдиите, постановили това решение: председател на Софийския апелативен съд Калин Калпакчиев и членове Весислава Иванова и Виолета Магдаличева. И си представете как биха постъпили те, ако бяха на мястото на бащата на убития Андрей Монов... Не с чувството за мъст, а с усещането за Справедливост и Възмездие, което трябва да има във всяко демократично общество.
 
Аз съм дъщеря на съдия. През целия ми съзнателен живот са минавали дела за престъпници, на които моята майка-съдия в продължение на 40 години е трябвало да издава присъди. И винаги ми е казвала едно и също: "Всеки трябва да си получи заслуженото, защото всеки трябва да отговаря за постъпките си". Това е нормата за правилния живот, за нормалното ни присъствие като общност на тази земя. Иначе се превръщаме в индивиди, за които общото няма значение.
 
Питам съдия Калин Калпакчиев - с какво заслужи индивидът - убиецът Джок Полфрийман преждевременната си свобода? Какво той даде на обществото, че да получи такъв бонус от него?
 
Или защото този Съд е в ожесточена война с Прокуратурата и сега чрез делото "Джок Полфрийман" трябва да си го върне на Обвинението!
Това ли е цената?!
И кой я плаща?
Обществото, естествено!
 
Не знам, не са известни още мотивите на съда за това решение. Но каквито и да са, те са против обществения мир, против обществетите нрави, против човешкото възприятие за Справедливост и Възмездие! И общност. И обяснете на този на народ що е юрисдикция и юриспундеция в случая "Джок Полфрийман"! И що е право в името на народа!
 
В нашето болно общество, което живее в ежедневен стрес от насилие, мерзост, омраза, агресия, изнасилване и отнемане на човешки живот, да пуснеш предсрочно един убиец на свобода, е равносилно да кажеш на това общество: Живей като в джунгла! Който може – ще оцелее! Койте не може – ще попадне под ножа на Джок Полфрийман и другите като него!
 
Кажете го, г-н Калпакчиев, на майките на синовете като Андрей Монов!
Кажете го на бащите на хилядите млади Андреймоновци! На студентите, които се разхождат из София.
Кажете ни, г-н Калпакчиев, в джунгла ли живеем? По законите на джунгла ли да възпитаваме децата и внуците си?
 
И как да ги опазим от убиеца Джок Полфрийман, когото вие така великодушно пуснахте на свобода?
 
 
Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
11
Отговор-заслужи свободата си, защото е НЕВИНЕН
|
нерегистриран
23 септември 2019, 08:23
1
-6
Полфрийман изобщо не е трябвало да бъде осъден. Случилото се е пример за НЕИЗБЕЖНА ОТБРАНА, а последващия съдебен процес е пропит от беззакония-изчезнали доказателства, свидетели сменящи си показанията, след ...разговор в милицията, неизследване на защитната теза,УНИЩОЖЕНИ ВИДЕОЗАПИСИ ОТ МИЛИЦИЯТА където се вижда какво се е случило. Ето ги фактите http://legalworld.bg/41612.sharli-ebdo-%C2%A0srednoshten-ekspres%C2%A0-v-sofiia.html?fbclid=IwAR2Jr0j-OJiPBCHman61AQfLu3Q2bN5i5WCGik2VVeoO1Q6XyxqSi5VSNKU


Делото трябва да бъде възобновено ПОЛФРИЙМАН ОПРАВДАН, И ИЗПЛАТЕНО ОБЕЗЩЕТЕНИЕ ЗА НЕЗАКОНЕН ПРЕСТОЙ В ЗАТВОРА-говорим очевидно за многоцифрена сума за открадната младост на невинен ГЕРОЙ защитил нападнат невинен човек от 16 футболни "фена".
10
До Романчо
|
нерегистриран
22 септември 2019, 01:30
5
-8
Днес бившето прокурорче и то взе отношение. Същото прокурорче, което навремето слугуваше на властимащите и без да има доказателства крещеше " Долу на земята престъпници", но после Европейският съд за тези му деяния осъди България. Същото прокурорче, понеже си знае бъкиите какви ги е вършило и как е влязъл австралиеца в затвора, реши да дава акъл кой съдебен акт бил правилен, кой не. Абе, араланкоолу............. Вероятно един ден много факти около цялата тази работа ще излезат наяве и тогава всички онези, които сега като глудница псета лаят против решението за предсрочно освобождаване ще се изпокрият ........
9
разплаках се!
|
нерегистриран
21 септември 2019, 17:07
9
-8
Бе тая жена по-читаа беше едно време ... замязала е на ония дето за по 20 лева ги викат на погребения да реват.... Дано поне и дават повече от 20 на завалийката ....
8
mepio
|
нерегистриран
21 септември 2019, 01:16
15
-20
Подлеци!!! Използвате един добре мотивиран, съобразен със закона и доказателствата съдебен акт, за да се разправяте с достойния съдия Калин Калпакчиев. Ако сте толкова честни и принципни защо премълчавате факта, че той не е
докладчик по делото. А защо премълчавате и факта, че член на състава е г-жа Магдалинчева - дъщеря на един от любимците на Цацаров, Пеевски, Гешев и сие - Боян Магдалинчев, който е една от главните фигури във Висшия съдебен съвет? А защо и той си мълчи? Защо не излезе и се присъедини към общия хор за оплюване на съдебния акт подписан и от неговата дъщеря? А ако е истински човек и съдия да защити нейното човешко и професионално достойнство.
7
1
|
нерегистриран
20 септември 2019, 15:42
23
-33
Велева, съдът е приложил закона и е преценил фактите. Недей да пищиш на чужд гроб лицемерно. Питай ги тия другарчета в НС които са измислили тази разпоредба. В закона пише кога може и кога не. Е, в случая може. Точка по въпроса. Ти като станеш съдия ще правиш обратното въпреки закона.Този съдебен състав обаче не е с твоя мозък и слава Богу. Като променят или премахнат предсрочното условно ,тогава няма да има пускане. толкова е просто.
6
Факт
|
нерегистриран
20 септември 2019, 15:18
27
-23
В тази държава най- силно морал винаги са проповядвали курвите. Не бих де наел да коментирам дело, което не познавам. А тая и никога няма да го познае, защото няма нито правни познания в съответната област, нито достатъчен интелект . Истината е, че и след 6 години и пълно изтърпяване та наказанието отново щяха се чуят такива гласове. Втората истина е, че има нещо гнило в това дело, щом изначалното наказание е в такъв размер. Прокурорски гнило..... както обичайно.
5
Правен свят
|
нерегистриран
20 септември 2019, 14:20
21
-24
Това правно издание, вместо да публикува мотивите на обсъжданото определение, държи на челно място размислите на Мадам В., които нямат нищо общо с правото
4
|
нерегистриран
20 септември 2019, 11:51
38
-19
Цинично, нахално, безотговорно, безконтролно, с мания за уникалност и безнаказаност, типично по сесебейски!
3
бау бау
|
нерегистриран
20 септември 2019, 10:26
22
-44
ами възпитавайте ги и не допускайте да стават бандитчета - скинари и футболни хулигани, като жертвата, за да не участват в такива сбивания. просто е - да бе мирно седяло, не би чудо видяло. ако не го беше наръгал с ножа този австралийски хулиган, сега другия може би щяха да го освобождават предсрочно. айде стига с тези крокодилски сълзи. каквото повикало, това се обадило. колко други убийци по пътищата след употреба на алкохол ги осъждат условно и лежат много по-малко и колко други лица за битови убийства им слагат по 8-12 години затвор. стига му на човека, взел си е поука. отново поздравления за съдебния състав за отговорното и зряло решение, бъдете силни и не унивайте от злобата и омразата, с която лаици и популисти ви заливат.
2
dolf
|
нерегистриран
20 септември 2019, 08:47
36
-31
В случая е права!
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно