Приключи разследването срещу бургаския общински съветник Бенчо Бенчев
Предстои прокуратурата да внесе обвинителен акт срещу него, че е помогнал на Митьо Очите да се укрие от властите
Приключи разследването срещу бургаския общински съветник Бенчо Бенчев

Бенчо Бенчев, снимка:архив

Районна прокуратура – Бургас приключи разследването срещу общинския съветник в града Бенчо Бенчев. Всички доказателства и материали относими към делото са събрани и предявени на обвиняемия и неговите защитници.

Бенчев ще бъде предаден на съд за укривателството на Димитър Желязков – Очите в Истанбул, като за това престъпление може да получи до 5 години затвор. Той е обвинен за това, че от 02 август 2018 г. до 04 август 2018 г. в Република Гърция и Република Турция, спомогнал за укриването на издирвания от българското правосъдие Димитър Желязков, по-известен като Митьо Очите (спомогнал за това обвиняемо лице да избегне и да бъде осуетено спрямо него наказателно преследване, без да се е споразумял с това лице, преди да е извършило самото престъпление – престъпление по чл.294, ал.1 от НК). 

Той е обвинен и за това, че държал в спалнята си 57 бр. фабрични патрона - боеприпаси по смисъла на Закона за оръжията, взривните вещества и пиротехническите изделия, без да има надлежно разрешително за това – престъпление по чл.339, ал.1 от НК.

Бенчо Бенчев е обвинен и за това, че притежавал огнестрелни оръжия и боеприпаси за тях, а именно – ловна карабина и 100 бр. боеприпаси за същото оръжие, както и три пистолета с 90 бр. боеприпаси за тях, като не взел необходимите мерки за сигурност и мерките, предвидени в надлежните законови правилници, наредби или инструкции – престъпление по чл.338 ал.І от НК.

Предстои Районна прокуратура Бургас да изготви обвинителен акт и да внесе делото в съд в законоустановения срок.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно