Обновена  11 сеп 16:42
Прокурорите от Златоград, полицаите от София и Кюстендил и ръководството на ГДБОП също подкрепиха Иван Гешев
В негово лице ние виждаме колега, който е доказан професионалист, смятат обвинителите
Прокурорите от Златоград, полицаите от София и Кюстендил и ръководството на ГДБОП също подкрепиха Иван Гешев

Зам.-главният прокурор Иван Гешев

Нови становища и декларация в подкрепа на зам.-главния прокурор Иван Гешев за следващ "обвинител №1" са постъпили във Висшия съдебен съвет (ВСС).

След стотиците прокурори и следователи от цялата страна и обвинителите от РП-Златоград изразиха своята положителна оценка за работата на зам.-главния прокурор. "В негово лице ние виждаме колега, който е доказан професионалист, с дългогодишен стаж и опит в системата на Прокуратурата на Република България и с избирането му ще се спомогне за утвърждаването на имиджа на прокуратурата, ще се постигнат положителни резултати в борбата с престъпността, както и утвърждаване и надграждане на постигнатите през предходните години положителни резултати в работата на ПРБ. Предвид това подкрепяме изцяло кандидатурата на г-н Иван Гешев за главен прокурор на Република България, която считаме че е най-подходяща и отговаря на законовите, моралните и професионалните изисквания за заемане на тази длъжност",смятат прокурорите от Златоград.

Освен тях и ръководството на полицията в София, както и колегите им от Кюстендил са изпратили становища в подкрепа на Иван Гешев. "Във връзка с номинацията на г-н Иван Гешев от страна на прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет, за участие в процедурата по избор на нов главен прокурор на Република България, в качеството ми на директор на Областна дирекция на МВР - Кюстендил, заявявам подкрепата на ръководството на областната дирекция. Опитът, дейността и авторитетът на г-н Гешев като магистрат, като административен ръководител на Специализираната прокуратура и като заместник-главен прокурор, свидетелстват за висока професионална компетентност и нравствени качества, които са съответни на изискваните за позицията и за законосъобразно осъществяване на правомощията по смисъла на чл. 136, ал, 5 и чл. 138 от Закона за съдебната власт на главен прокурор, а така също и на обществените очаквания в тази връзка", пишат в становището си полицаите от Кюстендил.

"Господин Гешев в качеството си на ръководител на Специализираната прокуратура с наложения стил на работа, съчетан с последователност, компетентност и отстояване на върховенството на закона, дават необходимата увереност в ежедневната работа на служителите на МВР", смятат столичните полицаи.

"Предизвикателствата, които днес стоят пред прокурорската институция са изпитание за неговия професионализъм, воля и упоритост. Една част от тях са свързани със законодателни промени, а друга - с преодоляване на констатациите и препоръките на Европейската комисия по Механизма за сътрудничесто и проверка. Уверени сме, че г-н Иван Гешев все така мотивирано и всеотдайно ще продължи да работи за тяхното преодоляване, ще надгради постигнатото през годините и ще допринесе за повишаване на общественото доверие и авторитет пред българските и европейските институции, което прави достойна кандидатурата му за заемане на високоотговорния пост на Главен прокурор на Република България", пишат от ГДБОП.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
7
----
|
нерегистриран
19 септември 2019, 11:40
0
0
Една прокуратура и само един "кадърен" ... Сигурна съм , че "подкрепящите" не са чели нито един акт на Гешев.Тъжен факт за прокуратурата.
5
RRR
|
нерегистриран
11 септември 2019, 20:44
2
-4
Липсвам очевидно на някои елементи, недопускащи инакомислие.Споко, едно време на профсъбранията пак беше така, масата се мъчеше да ми дава наклон.Нищо ново.
4
|
нерегистриран
11 септември 2019, 17:38
6
-2
Е, до скоро се пробваха, но май нещо не им харес резултатът! А и самата ти реакция е показателна!
3
До 1 и 2
|
нерегистриран
11 септември 2019, 15:52
17
-5
Не, нормалните хора знаят поговорката, че срещу прост човек и силен вятър не се пикае. А то вашето е вихрушка
2
|
нерегистриран
11 септември 2019, 11:52
9
-11
Няма да е! Явно парите са свършили!
1
|
нерегистриран
11 септември 2019, 11:30
8
-21
Хайде, RRR, Tribus Verbis (ако правилно цитирам), бау-бау, меченца, кутренца и подобни, почвайте да обяснявате колко са заблудени и т.н. изразилите подкрепа и да плюете Гешев! Без вас е направо скучно!
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно