За недеклариран доход свалиха председателя на Конституционния съд на Албания

Председателят на албанския Конституционен съд бе свален от най-висшата длъжност заради недекларирани доходи, съобщи Ройтерс. Специалната апелативна камара реши да освободи Башким Деджа, чиито приходи и собственост не съответстват на декларираните официално от него. 

Така в момента 9-членният Конституционен съд не може да функционира след като 8 от членовете му бяха отстранени по същите причини.

Около 800 съдии и прокурори бяха освободени от правосъдната система в борбата за изчистването й от корупция и политическа намеса. Процесът стартира преди 2 години, когато парламентът на Албания единодушно одобри правосъдната реформа за борба с корупцията в съдебната власт. От следващата година страната се надява да започне преговорите за присъединяване към Европейския съюз.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
1
нашите реотани бетер албанските
|
нерегистриран
18 декември 2018, 11:55
2
0
Там законът важи за всички. А тук Лозан прави маймунджалъци за да могат олигарсите да имат оправдание да променят законите както им отърва. Тя работата е ясна - за олигарсите и слугите им като Лозан законите на важат. Но благодарение на него тормозът за обикновените хора в България става все по-голям.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно