Възрастна жена стана "муле" на "ало" измамници, след като я обраха

Възрастна жена, станала жертва на телефонна измама и след това се превърнала в муле на ало-мошениците. Полицията я залови, минути след като взе парите на друга жертва на измама. Най-малко 3-4 пъти звънял телефонът на 82-годишната баба Машка от Видин. Искали й пари.

"1000 лева. Казаха, че им трябват за операция", разказва Машка Каменова. Събрала спестяванията си и ги оставила под пейката пред блока. Жената, която дошла да вземе парите е на 73 години. Преди дни била дала на ало измамници 1000 лева. След това те започнали да я заплашват и тя им станала муле. Полицията я задържала с парите на баба Маша.

"Основно се свързват с възрастни хора по познатите схеми, които да им известни, че помагат на полицията, за операция на близък. И още веднъж се обръщаме към всички, че полицията по никакъв начин не търси съдействие изразено финансово от гражданите", заяви Петър Коцин, директор в МВР – Видин.

А парите на баба Маша ще бъдат върнати. "И аз затова съм си скатала, защото като съм на 82 години не се знае кога ще си замина на тоя свят", казва Машка Каменова.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно