Властите с двоен удар срещу наркотрафика
Пратки от близо 192 кг хероин и 6 тона амфетамини са задържани на ГКПП "Капитан Андреево" и пристанище Варна-запад
Властите с двоен удар срещу наркотрафика

Задържаните на ГКПП "Капитан Андреево" близо 192 килограма хероин, снимка: БТВ

Двоен удар срещу наркоразпространението отчетоха властит. На ГКПП "Капитан Андреево" бе задържана пратка от 191,220 килограма хероин на стойност 12,415 милиона лева,а на пристанище Варна-запад, по метода на анализ на риска, е засечен контейнер съдържащ 6 тона амфетамини.

Случаят на границата с Турция бе обявен на съвместен брифинг на директора на Агенция "Митници" Георги Костов, главния секретар на МВР Младен Маринов и зам.- окръжния прокурар на Хасково Дарина Славова, съобщава в-к "24 часа".

Тирът с турска регистрация с водач 61-годишен турски гражданин по документи е превозвал керамично лепило теракол от югоизточната ни съседка за Белгия, като товарът е бил окомплектован с апарати за механотерапия за Холандия, съобщи Георги Костов. По негови думи при започване на обработката на камиона е сработил рисков профил, заложен от МВР. Последвала е щателна проверка с пролъчване с ренгенов апарат, която не е установила нищо съмнително. Започнала е и физическа инспекция, при която митническото куче Ричи се спира до една от торбите. Тя е била фабрично запечатана, а в нея е намерен 2-килограмов пакет с хероиново оцветяване при теста, уточни Костов. Той добави, че след това е започнало отваряне на всички торби с теракол, за да бъдат открити общо 95-те пакета с наркотик. Тепърва щяла да се предприеме и химична експертиза на чистотата на хероиновото вещество.

По думите на главния секретар на МВР Младен Маринов операцията продължава. Той също изтъкна големия професионализъм на служителите, които е помогнал да бъде предотвратено престъплението. Започнало е досъдебно производство. Повдигнати са обвинения, а предполагаемият контрабандист е задържан с прокурорско постановление за 48 часа, обяви зам.-окръжният прокурор на Хасково Дарина Славова.

Междувременно окръжната прокуратура във Варна ръководи досъдебно производство за трафик на наркотици, съобщават от обвинението.

По метода на анализ на риска в пристанище Варна-запад е засечен контейнер, който е бил разтоварен от кораб. За получател на стоката в контейнера бил посочен гражданин на страна от Европейския съюз.

Стоката в контейнера била декларирана като лимонена киселина. При започналата незабавна проверка и направен полеви тест е установено, че в 300 чувала се съдържат 6 тона амфетаминопроизводни.

Действията по досъдебното производство по член 242 от Наказателния кодекс продължават.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
3
? Властите. Какво е власт?
|
нерегистриран
25 май 2018, 17:12
6
-1
До коментар [#1] от "? Властите. Какво е власт?":
Властите? с двоен удар срещу наркотрафика....Властта е силно влияние, изразено в правото и възможността за разпореждане, контрол и подчиняване на волята. Предпоставки и източници на властта могат да са: пари, богатство, известност или знание.
митническото куче Ричи мелез между кокер-шпаньол и бретон с удар срещу наркотрафика. Ричи демонстрира как кучетата, въпреки тъпотата на властите, могат да бъдат полезни на митничарите по залавянето на наркотици.
2
|
нерегистриран
25 май 2018, 16:37
8
0
"Започнала е и физическа инспекция, при която митническото куче Ричи"

Браво на кучето Ричи, ама трябваше ли да се публикуват личните му данни? Още повече след като е заловило толкова солидна пратка наркотици!
1
? Властите. Какво е власт?
|
нерегистриран
25 май 2018, 14:28
3
-3
Властите? с двоен удар срещу наркотрафика....Властта е силно влияние, изразено в правото и възможността за разпореждане, контрол и подчиняване на волята. Предпоставки и източници на властта могат да са: пари, богатство, известност или знание.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно