Пловдивският районен съд реши:
Пуснаха Габриела Медарова срещу "подписка"
Според съда, няма опасност танцьорката да се укрие или да извърши друго престъпление, а и не било доказано категорично авторството на последното престъпление, за което бе задържана
Пуснаха Габриела Медарова срещу

Пловдивският районен съд освободи от ареста 21-годишната Габриела Медарова, която разби носа на студентка в пловдивски нощен клуб, съобщи в-к "24 часа". Месец по-рано, пияна и дрогирана, тя потроши 10 автомобила.

Според съда, няма опасност танцьорката да се укрие или да извърши друго престъпление, а и не било доказано категорично авторството на последното престъпление, за което бе задържана.

Съдът наложи на Медарова мярка "подписка". В съда тя отново плака и каза, че съжалява. "Искам да отида при родителите си и да продължа да уча", заяви Медарова.

В съдебната зала Габриела влезе охранявана от шестима униформени. По думите на адвоката й Орлин Търновалийски имало снимки от камери, от които не се виждало, че Медарова е посегнала.

"Прилошало й е, залитнала, опитала да се подпре на вратата и с нея, без да иска, ударила рожденичката", обясни адвокат Търновалийски

Според обвинители, действията на девойката се превръщат в рецидив и то по време, когато е на свобода срещу парична гаранция.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
21
Re:
|
нерегистриран
22 май 2018, 10:10
1
-2
До коментар [#20] от "Езоп":
мярката за неотклонение не е наказание, а само гаранция, че обвиняемият/подсъдимият ще се яви пред съответния орган. Правосъдието ще се прояви в присъдата, а не в мярката за неотклонение.
МН има за цел да осуети възможността деецът да извърши ново престъпление. Е, сега ще има трето. Ама за сметка на това в столицата на Източна Румелия, ела да видиш! Ако си против властта /особено местната, а не веганската/ и провежданата правилна политика от падишаха начело на Д и П.
20
Езоп
|
нерегистриран
20 май 2018, 19:23
4
-5
До коментар [#9] от "ВЬЗМУТЕН ГРАЖДАНИН":
ТОВА Е ПАРОДИЯ НА ПРАВОСЬДИЕ В ТОЗИ ВИЛАЕТ КОЙТО Е ЧАСТ ОТ БЬЛГАРИЯ !ЗАЛИТНАЛО МОМИЧЕТО ИЗЛИЗАЙКИ ОТ ТОАЛЕТНАТА КЬДЕТО Е БИЛА С МОМЧЕ ПОМАГАЩО И ДА СИ СВАЛИ И ВДИГНЕ БИКИНИТЕ И УДАРИЛА ПОСТРАДАЛАТА БЕЗ ДА СИ ИСКА. САМО ЧЕ ВРАТИТЕ НА ТАЗИ ТОАЛЕТНА И НЕ САМО НА ТАЗИ ПО СТАНДАРТ СЕ ОТВАРЯТ НАВЬТРЕ И НЯМА КАК ДА УДАРЯТ НЯКОЙ ОТ ВЬН НО ЗА СЬДА ТОВА НЕ Е ВАЖНО . ТО БИВА ТО МОЖЕ НО ТОЗИ СЬД НАПРАВО СЕ Е ПРЕСТАРАЛ -ЗАЩО ЛИ $$$$$....!!!
мярката за неотклонение не е наказание, а само гаранция, че обвиняемият/подсъдимият ще се яви пред съответния орган. Правосъдието ще се прояви в присъдата, а не в мярката за неотклонение.
18
Доп.17
|
нерегистриран
19 май 2018, 13:31
4
-1
Под „танцьорски труд„ имам предвид това, което работи, из медиите относно катастрофаъа й,пишеше,че танцува в нощно заведение, по договор.
17
|
нерегистриран
19 май 2018, 13:22
3
-7
Ами не е за МНЗС момичето.Не знам защо две трети от възмутените граждани, че и юридически такива, гледат на престоя в арестите и затворите като универсална панацея за всякакви болежки.Ами не, не е така просто.И от арестите, и от затворите не излизат само по -добри човеци, рядко престоят води и до лечение от зависимости.В повечето случаи - разбитите животи са повече. Девойката може да спре злоупотребата с вредни субстанции и смесването на такива и без да седи в клетка.Погледнато в перспектива, / ако бъде призната за виновна/има пробации, доста неприятни като комбинация и продължителност.И да изплати обезщетенията за причинените вреди, било то и с танциьорски труд.Иначе, каквото и да правят доброволно по тоалетните двама души на зрели години, било то неестетично или неетично, не е основание за арест.
16
Тъпата логика
|
нерегистриран
19 май 2018, 11:50
3
-2
До коментар [#12] от "До #10 и #11":
Питах кой постановява мярката...Съдът или Прокуратурата?! Останалото са дрънканици от 1001 нощ! Съдът май се администрира от Лозан Панов. И въобще не е подчинен на Цацаров! Та значи, Прокуратурата, която е подчинена на Цацаров иска постоянен арест, но Съдът, който съди по цацаровски дава подписка. Е, къде е тъпата ви логика? Ако съдеше и беше по цацаровски, Съдът щеше да уважи иск а на Прокуратурата! Не се изисква много акъл, а малко логика! Ама отде и едното, и другото?! Една гънка за плюене и стига толкова!1. Цацаров, цял професионален живот, беше най-висшата съдебна номенклатура във Филибето, т.е. не само представителната кадрова подборка на този "съд" е негова заслуга, а целокупното пловдивско правосъдно войнство. Както на ментора му Филчев, беше "заслуга" - В.Янева.
2. Духът на пловдивския съд е изваян по негов образ и подобие.
3. Съдът, глупако неюрист, не уважава "иск" на прокуратурата, а не уважава искане за визираната МН. Пловдивският съд на Цацаров. А в прокуратурата, като цяло, Цацаров е пришълец.

ps. За да схванеш ПРАВНАТА логика си требе четене и знание на основните ПРАВНИ ПОНЯТИЯ.
15
Да сте очаквали нещо друго в Пловдив?
|
нерегистриран
19 май 2018, 11:42
5
-2
Там си съществува местно правосъдие. С местна вендета а ла Тотев!

Сега тази дрисла, ще има отново възможност за изява. За трети път, но иначе към който трябва и когато трябва - по драконовски!
14
***
|
нерегистриран
19 май 2018, 08:44
1
-1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
12
До #10 и #11
|
нерегистриран
19 май 2018, 07:47
4
-6
Питах кой постановява мярката...Съдът или Прокуратурата?! Останалото са дрънканици от 1001 нощ! Съдът май се администрира от Лозан Панов. И въобще не е подчинен на Цацаров! Та значи, Прокуратурата, която е подчинена на Цацаров иска постоянен арест, но Съдът, който съди по цацаровски дава подписка. Е, къде е тъпата ви логика? Ако съдеше и беше по цацаровски, Съдът щеше да уважи иск а на Прокуратурата! Не се изисква много акъл, а малко логика! Ама отде и едното, и другото?! Една гънка за плюене и стига толкова!

11
Re:
|
нерегистриран
18 май 2018, 22:54
4
-6
До коментар [#8] от "Нерегистриран":
До # 6

Какво общо има мярката с Цацаров, бе? Съдът постановява мярката, а не Прокуратурата! Аман от малоумници!
Ама това твоето е наистина малоумие! Всички знаят във Филибето по чий образ и подобие е изваяна местната магистратура.

Отделно от това - МН не е наказание, както масово се прудира у нази. А точно в този случай е трябвало да има, понеже е налице ... ново престъпление. Сега ще има трета и те това е Филибето, густо Майна!
10
ХА ХА ХА ХА ХА ХА
|
нерегистриран
18 май 2018, 22:51
5
-2
До коментар [#8] от "Нерегистриран":
До # 6

Какво общо има мярката с Цацаров, бе? Съдът постановява мярката, а не Прокуратурата! Аман от малоумници!
Съдът не постановява ex officio. А нима не може източно-румелийската милиция да си свърши подобаващо работата! И Цацаров какъв беше по-дяволите? Прокурор от кариерата ли?
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно