Пуснаха под домашен арест шефа на Здравната каса в Ловеч

Окръжният съд в Ловеч пусна под домашен арест задържания директор на местната Здравна каса д-р Антонио Маринов. Прокуратурата поиска най-тежката мярка за Маринов, но съдът прецени, че няма опасност лекарят да се укрие или да повлияе на разследването.

Той беше арестуван по обвинение, че е ощетил бюджета на Националната здравноосигурителна каса с близо 1 милион лева, сключвайки два договора с частна кардиологична клиника в Ловеч.  

Съдът прие, че изложеното от обвинението, че Маринов е нарушил пет закона при подписването на договирите, по които са изплатени сумите, но отхвърли мотивите на прокуратурата, че са налице предпоставки той да извърши друго престъпление или да въздейства на свидетели по делото.  

Според асдвокат Румен Константинов директорът на касата не е извършил пресъпление, а парите са били превеждани по договори за реално извършена дейност по клинични пътеки.  

В съдебната зала обвиняемият изложи факти и подробности за действията си. Преди и след заседанието обаче той отказа коментар пред журналисти. 

В Окръжния съд Антонио Маринов бе подкрепен от Регионалната колегия на Българския лекарски съюз и негови роднини. Определението на съда в Ловеч подлежи на обжалване. 

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно