Аятолах Али Хаменей: Неспособността на САЩ да наложат контрол над огнестрелните оръжия е резултат от корупцията и моралния им упадък

Върховният водач на Иран Аятолах Али Хаменей разкритикува американския президент Доналд Тръмп и Конгреса, чрез съобщение в социалните мрежи в неделя, за това, че нямат смелост да се изправят срещу оръжейното лоби и да въведат по-строг контрол върху разпространението на огнестрелно оръжие, пише американското издание Washington Examiner.

"Никой не смее да приложи окончателно решение на проблема с насърчаването на продажба на оръжия и убийствата в Америка. Какво е решението? Тези оръжия да бъдат обявени за нелегални", написа Върховния водач на Иран в своя Туитър. "Оръжейните компании са толкова могъщи, че конгресмените и сенаторите в САЩ не смеят да наложат забрана над продажбата на оръжия, дори американския президент не смее да говори и да се изправи срещу тях. Това е корупция", продължи Хаменей.

Той добави, че неспособността на САЩ да действат следва от липсата "на духовни идеали, което доведе западните общества дотук". Хаменей обясни как смята, че една нация може да "постигне блаженство", ако предпочита "религиозните и божествени идеали", твърдейки, че тези идеали трябва да влияят на инвестициите в науката и да стимулират икономиките.

"Днес в САЩ властват насилие, морален упадък, разпадане на семейната клетка, разваляне на младежите и бъдещите поколения. Тези тенденции са стигнали до там, че американските интелектуалци настояват за промяна на съдържанието на филмите, рекламите, холивудското кино и така нататък...от преди 100 години с нови морални аспекти", написа Хаменей. 

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
1
Ха
|
нерегистриран
05 март 2018, 20:24
3
0
Мнението на един покрит с чаршаф как кореспондира с ПРАВНАТА ТЕМА В МЕДИИТЕ?!?
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно