Реакция
OneCoin със становище за акцията на правоохранителните органи
Не се занимаваме с незаконна дейност, няма повдигнати обвинения, твърдят от компанията създател на криптовалутата
OneCoin със становище за акцията на правоохранителните органи

Компанията "Уан Нетуърк Сървисес" ЕООД разпространи официално становище по повод информацията, съобщена от правоохранителните органи за разбита престъпна групировка, занимавала се с пране на пари чрез виртуалната валута OneCoin.

"Бихме искали ясно да заявим, че компанията никога не се е занимавала с незаконна дейност както на територията на Република България, така и в другите държави, в които оперира. Компанията "Уан Нетуърк Сървисес" ЕООД и партниращите й дружества винаги открито са декларирали своите желание и готовност да съдействат на съответните органи, институции и медии с каквато информация е необходима с цел максимална прозрачност и изчистване на всякакви съмнения относно дейността на компанията. Искаме също така да изразим искреното си учудване от факта, че никой от представителите на компанията не беше потърсен за мнение от представители на медиите, както би било редно да се случи в една правова държава и каквато, поне ние силно вярваме, е Република България", посочват от компанията.

Това, което наблюдаваме, обаче, ни кара да вярваме, че става въпрос за показна акция срещу "Уан Нетуърк Сървисес" ЕООД, виртуалната валута OneCoin и нейния създател д-р Ружа Игнатова. Виждаме целенасочена медийна кампания с цел очерняне репутацията на гореизброените и преднамерено укриване на важни характеристики от дейността на компанията, която ни представя в изцяло негативна светлина.

Важно е да се отбележи, че към момента, от известната на адвокатите на дружеството информация, е налице текущо разследване, което в правния мир означава само едно – няма официално приключил съдебен процес, обективно доказващ основание за повдигане на обвинение нито срещу фирма, нито срещу физическо лице.

По време на проверката на органите на реда, при запитване от страна на служители на "Уан Нетуърк Сървисес" ЕООД каква е причината за тази акция, има ли повдигнато обвинение и в какво, такава информация не беше предоставена, допълват още от компанията.

Ружа Игнатова, която е в основата на аферата, е обвиняема като член на организирана престъпна група за финансови измами в Германия, но у нас търговията с криптовалута не е инкриминирана, съобщи в петък шефът на специализираната прокуратура Иван Гешев.

Разследването започнало преди 2-3 години там, но е било много трудно, тъй като става дума за нов вид виртуална дейност, извършвана в половината свят.

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова посочи, че за около 3 години тази международна група е успяла да привлече повече от 3 млн. потребители и клиенти от цял свят, които инвестират в обучителни пакети за криптовалутата уанкойн.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
4
Моме,
|
нерегистриран
21 януари 2018, 16:09
5
0
До коментар [#3] от "Руме,":
РБ е ратифицирала Европейската конвенция за взаимопомощ по наказателноправни въпроси /ДВ 94/2004/, чл.1, т.1 на която глас: "Страните се задължават своевременно да си оказват в съответствие с разпоредбите на тази конвенция възможно най-широка правна помощ в наказателното производство относно престъпленията, които попадат към момента на искането за оказване на помощ под юрисдикцията на съдебните власти на молещата страна."
Преди да се пише, не е лошо да се чете, поне малко....
Български граждани не се предават на чужда държава, ако онова което са извършили НЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ В БЪЛГАРИЯ - МОМЕ!!!

ps. Наш'та работа

По двете линии на софийското метро ще има само четири обществени тоалетни. Те ще са разположени, където има пешеходни подлези, преди входовете към станциите. По новата линия на метрото тоалетни са обособени на гарите "Национален дворец на културата", "Сердика II" и "Централна гара". По първия лъч на подземната железница WC има само на станция "Софийски университет "Св. Климент Охридски". "Други тоалетни няма да има заради съображения и правила за сигурност, които са приети от нашите служби", обясни вчера шефът на "Метрополитен" Стоян Братоев. Голяма част от подземните железници в европейските градове са обзаведени с тоалетни. Картата на лондонското метро в интернет показва, че там WC-та има почти на всяка станция, а някои са дори след зоната за проверка на билетите. Нужници има и в подземната железница на чешката столица Прага. "Нашата работа и днес е такава - да изграждаме града и да го развиваме", коментира кметицата Йорданка Фандъкова.

СЕФТЕ!

3
Руме,
|
нерегистриран
21 януари 2018, 15:59
1
-5
РБ е ратифицирала Европейската конвенция за взаимопомощ по наказателноправни въпроси /ДВ 94/2004/, чл.1, т.1 на която глас: "Страните се задължават своевременно да си оказват в съответствие с разпоредбите на тази конвенция възможно най-широка правна помощ в наказателното производство относно престъпленията, които попадат към момента на искането за оказване на помощ под юрисдикцията на съдебните власти на молещата страна."
Преди да се пише, не е лошо да се чете, поне малко....
2
Тома Неверни
|
нерегистриран
21 януари 2018, 11:32
7
-6
Г-жо Арнаудова, как така при нас тази фирма не е незаконна, а в Германия и по цял свят я обявяват за пирамида? Това ще го обясните ли на обществото или предпочитате да си мълчите?
1
Румяна Арнаудова
|
нерегистриран
20 януари 2018, 19:25
10
-4
Какво очаквате от лице "дипломирало се по право" в Педагогическия в Горна Джумая?! И това лице е "гласът МУ". Пази Боже!

И понеже тази дейност не се е харесала не некой си у Немско и дай сега ... поръчката ... каквото САМО могат да правят в прикриваТураТа и най-паче в специализираната такваз ... Това не е престъпна дейност и на практика длъжностните лица - прокурори са осъществили поне няколко състава от НК във връзка с показната акция, както съвсем точно са я нарекли от фирмата!

ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно