Във Велико Търново
Ултрас получи три години условно за убийство на клошар
Смъртта е причинена по непредпазливост, смятат магистратите
Ултрас получи три години условно за убийство на клошар

Окръжният съд във Велико Търново постанови 3 години условно с 5-годишен изпитателен срок за футболен ултрас за убийство на 48-годишен безработен от града.

Магистратите са осъдили Любомир Дерменджиев, който е син на преподавателско семейство, да плати и 100 000 лева кръвнина на майката на жертвата, както и разноски по делото от 4500 лева. Делото беше гледано по съкратената процедура. Пред съда футболният фен призна вината си, а магистратите приеха становището на прокуратурата, че престъплението е извършено по непредпазливост.

На 5 януари миналата година, след сбирка на футболен фен-клуб, 21-годишният студент Любомир Дерменджиев отишъл с приятели да хвърлят пиратки и сплашват обитателите на двата общински блока във великотърновския квартал "Зона В". Там те срещнали мъж, който разхождал кучето си. Групата младежи го помислили за ром и се нахвърлили върху него, а един от тях го пребил жестоко. Пострадалият е откаран в болница с тежка черепно-мозъчна травма, изпаднал в кома и починал след 20 дни.

Мъжът живеел с майка си Рени Ненова в крайна бедност. За делото като граждански ищец 70-годишната жена е получила безплатна адвокатска помощ от колегията в старата столица.

"Крепеше ме само възмездието, което чаках за убийството на сина ми. Докато Христомир бил бит като куче на улицата, аз бях в кардиологията, на легло, защото преди години ми правиха сърдечна операция и сега едва се крепя. Малка е тази присъда за извършителят на зверството", казва през сълзи Рени Ненова, цитирана от в-к "Труд".

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
12
!@№$
|
нерегистриран
23 януари 2018, 14:55
0
0
Ако посочените в статията и приети от съда факти наистина са верни, тогава излиза, че става дума за лице с крайно съмнително поведение (примитив, футболен ултрас), чиито действия са мотивирани от намерението да нарушава обществения ред (гърмене на пиратки посред нощ в жилищен квартал), а причинената смърт е мотивирана от расистки подбуди (помислили го за циганин) Сега да очакваме ли иначе много активния по различни, невлизащи му в работата въпроси, БХК най-после да се активизира или отново ще си замълчат, когато случаят е малазначителен и няма грантово финансиране? Ако все пак се събудят (1% шанс), аз все пак ще ги подкрепя, защото най-после ще доживея тези един път да защитят правата и безопасността и на обикновения трудов българин!
11
|
нерегистриран
22 януари 2018, 13:59
4
-1
А наградата на съдията за тоя "справедлив" съдебен акт в размер на колко ябълки е?
10
|
нерегистриран
22 януари 2018, 09:42
2
-2
"Магистратите са осъдили Любомир Дерменджиев, който е син..."

Предполагам, че раята трябва да почне да блее щастливо, щом в олигархия като България сина на Някой е осъден, макар и символично!
А дали ще дадат същата присъда и на някой от близките на някой убит от развилнял се ултарс, ако в състояние на афект се саморазправи с убиеца и по непредпазливост го утрепе!
9
карма
|
нерегистриран
21 януари 2018, 17:28
6
-2
Не е нужно да си гадател, за да ти е ясно какво ще им се случи на тези юристи в следващия живот. Ако не още в този..
8
Магистрат
|
нерегистриран
21 януари 2018, 16:15
8
-2
И мен ме е срам от тоя съдия.
7
|
нерегистриран
21 януари 2018, 13:00
7
-4
Доколкото познавам колегите от наказателното отделение на ВТОС има още една по-голяма кръвнина за съдията
6
|
нерегистриран
21 януари 2018, 08:44
12
-2
Срамота. Убийството не звучи като да е такова по непредпазливост. Да пребиеш човек до смърт-тук трябва са се лежи ефективто. Това е несправедливо.
5
защото снощи правих СЪД, СЪД, СЪД
|
нерегистриран
20 януари 2018, 15:26
22
-3
условно за смърт, причинена от ултрас, т.е. хулиган. Роднина или партийно обезпечен, господа айран съдии е вашия човек. Отишъл да хвърля пиратки - т-е. да нарушава обществения ред. Безработен не значи клошар, както го изписва "празния свят". Разхождал кучето си, значи не е бил лош човек.
4
112
|
нерегистриран
20 януари 2018, 12:56
20
-1
Травмата от падане ли е или от самите нанасяни удари? 'Щото, ако е от ударите, ми звучи малко като изнасилване по непредпазливост...
3
Срам!
|
нерегистриран
20 януари 2018, 12:03
25
-2
Заради такива "справедливи" присъди и решения ще ни псуват хората и ще трябва да кажа,че са абсолютно прави.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно