Пред САС
Еколози обжалваха прекратяването на делото за чист въздух в София
Жалбоподателите нямат експертна компетентност и достатъчно средства, за да платят евентуални експертизи, реши СГС
Еколози обжалваха прекратяването на делото за чист въздух в София

Неформалната група "За чист въздух" обжалва пред Софийския апелативен съд прекратяването на делото срещу Столичната община за замърсения въздух в София. Внасянето на жалбата беше предшествано от акция "Зимнина за софиянци".

На преминаващите пред столичната Съдебна палата бяха предлагани буркани с чист въздух от различни места в България, за да имат какво да дишат в студените месеци. Основанията на Софийския градски съд да откаже да арбитрира спора между колектива от граждани с претенции към качеството на въздуха и Столичната община бяха, че жалбоподателите нямат експертна компетентност, за да преценят какво е съдържанието на онова, което дишаме, и че нямат достатъчно средства, за да платят евентуални експертизи, които трябва да бъдат назначени, ако се стигне до съдебен спор. Какъв въздух дишаме според жалбоподателите:

Със сигурност недостатъчно чист, коментира Ивайло Христов от "За Земята".

От групата за чист въздух очакват от съда да отмени прекратеното дело и да го реши по същество:

Съдът трябва да бъде да установи истината, а не да разгледа формално някакви документи и да каже: "Ами съжалявам. Тези документи не са достатъчни. Прекратявам делото", каза юристът Димо Господинов, цитиран от БНР.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
2
Справедливост, а ...!?
|
нерегистриран
17 ноември 2017, 19:00
3
-3
Долу-у Еколозите... Искаме си въздуха (от Тодорживково време)
1
Dx
|
нерегистриран
17 ноември 2017, 17:33
6
-2
Жалбоподателите може и да са прави , но трябва да се съсредоточат в правни доводи и компетентна защита вместо да раздават буркани по улицата....Ако все пак целта е да е води дело , а не шоу , защото подозирам , че целта е точно шоу и начало на политически проект .
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно