Задържан след репортажи на "Господари на ефира" - на свобода

Задържаният след серия от репортажи на "Господари на ефира" Пламен Димитров-Майстора беше освободен под гаранция от 2000 лева. Решението взе Карловският районен съд в понеделник, съобщава БНР.

Магистратите изрично забраниха обвиняемият да бъде сниман в съдебната зала.

37-годишният Димитров беше задържан на 5 октомври - часове, след като колата на репортерът на "Господарите" Зорница Акманова изгоря пред дома й. Предполагаше се, че палежът може да е акт на разплата от страна на Майстора - заради серия от репортажи на журналистката, уличаващи го в измама. На няколко пъти Зорница е получавала предупреждения да не се занимава с разследването срещу автомонтьора.

След случилото се главният прокурор Сотир Цацаров разпореди възобновяване на разследванията срещу Димитров по всички сигнали, подавани срещу него. Впоследствие обаче му беше повдигнато само едно обвинение за измама на клиент, чийто автомобил е ремонтирал.А разследващите продължават да търсят човекът, подпалил колата на Акманова.

Няколко пъти обвинители от Районната прокуратура в Карлово са си правили самоотвод по други образувани срещу Димитров преписки. Така въпросните случаи били препращани в други прокуратури, главно в Районната в Пловдив.

Отказите на обвинителите от разглеждане на казусите били с един и същи мотив. А именно - жената, с която Димитров живее на семейни начала, работи като административен секретар в Районната прокуратура в Карлово. Това пораждало съмнение в безпристрастността на магистратите, обясни Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор. Веднага след ареста на Майстора приятелката му подаде оставка, която беше приета.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно