Прокурорската колегия подкрепи увеличението на заплатите в съдебната система

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет подкрепи предложената актуализация на заплатите на магистратите и служителите в съдебната система.

На днешното заседание колегията утвърди актуализация на класификатора на длъжностите в администрацията на прокуратурата от 1 септември. Следващата седмица предложението трябва да бъде гласувано и от Съдийската колегия, а окончателното решение ще вземе Пленумът на ВСС на 14 септември.

Както "Правен свят" вече писа, засега е ясно само, че възнагражденията на младшите съдии и младшите прокурори ще бъдат увеличени със 7% от 1 септември т. г. В момента те взимат около 1848 лева, което означава, че увеличението ще е с около 120 лева, ако решението бъде одобрено.

През март ВСС прие бюджетна прогноза на съдебната власт за периода 2018-2020 г. В нея за 2018 г. е предвидено увеличение на възнагражденията с 6.5 процента. За 2019 г. и 2020 г. пък е заложено по 2% актуализация на заплатите в системата. Предвидено е увеличение на парите за ранг и клас.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
2
|
нерегистриран
19 септември 2017, 14:01
1
0
То това си е принципа: ССБ не подкрепя никакви искания за увеличаване на доходите на съдиите.
ССБ подкрепя единствено такива действия, които да утежняват положението на съдиите, колкото и да са абсурдни и недопустими в една нормална правова държава, като напр. да има "задължение за даване на съгласие". Това са последиците от комунистическото възпитание и назначаването с връзки, с оглед което по време на обучението те не са наблягали много на изучаване на правото, а на ходене по заведения в чужбина ... простете - на обучения в чужбина с много едене и пиине.
1
|
нерегистриран
14 септември 2017, 09:07
0
0
Нима?
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно