Прокуратурата обвини в изнудване още двама депутати от "Воля"

Специализирано звено "Антикорупция" повдигна обвинения в изнудване на още двама депутати от "Воля".

Пламен Христов и Кръстина Таскова са обвинени, че в съучастие с лидера на партията Веселин Марешки са изнудвали собственици на аптеки да им прехвърлят дяловете си или да прекратят бизнеса си. Според обвинението Христов е заплашил трима собственици на аптеки в София и Види, като това е станало в съучастие с Марешки, а веднъж и с Таскова.

В някои случаи целта му е била да принуди собствениците на аптеки да се задължат да купуват при неизгодни условия лекарства от неговия склад за лекарствени продукти. Собствениците на аптеки са заплашвани, че чрез извършване на тенденциозни проверки от Изпълнителната агенция по лекарствата и чрез нелоялни търговски практики, фирмите им ще бъдат доведени до фалит.

Както Марешки, така и двамата депутати от групата му са с най-леката мярка за неотклонение -  "Подписка". Обвиненията към тях са повдигнати, след като в края на юни главният прокурор Сотир Цацаров внесе искане за снемане на имунитета им, а след това те сами се отказаха от защитата.

Вчера обвинение по това разследване беше повдигнато и на Марешки, който пък коментира, че целта на делото е да стане послушен, а атаката идвала от конкуренти в бизнеса с горива. След това пък Цацаров се самосезира от думите на Марешки и разпореди проверка на твърденията на партийния лидер.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно