Председателят на ВКС Лозан Панов към младшите магистрати:
Бягайте с всички сили от света на сенките
На официална церемония випуск 2015/2016 на НИП получи удостоверенията си за успешно завършило първоначално обучение
Бягайте с всички сили от света на сенките

Снимки: БГНЕС

69 младши съдии и младши прокурори получиха днес заповедите си за назначаване в органите на съдебната власт. Това стана на официална церемония в зала "Тържествена" на софийската Съдебна палата. На събитието присъстваха председателят на правната комисия на НС Данаил Кирилов, министърът на правосъдието Екатерина Захариева, председателите на ВКС и ВАС Лозан Панов и Георги Колев, заместник-главният прокурор Пенка Богданова, конституционни съдии, членове на Висшия съдебен съвет, съдии и прокурори, дипломати, председателят на ВАдС Ралица Негенцова, роднини на младшите магистрати. Всъщност залата се оказа тясна, за да побере всички официални гости и близки на младите юристи.

Направи впечатление, че на церемонията присъстваха Драгомир Йорданов и Миглена Тачева – бивш и бъдещ директор на Националния институт на правосъдието. Очаква се Тачева да встъпи утре като шеф на НИП.

Данаил Кирилов пожела на младшите съдии и младшите прокурори с достойнство, чест и ревниво да прилагат законите, да се опитат да не знаят, а да четат и пишат през целия си професионален път.

"Правото е професия, която се учи цял живот, днес ще получите много съвети и пожелания, но вие сами трябва да правите избора кои съвети да приемате и кои - не. Ако вземете чуждата справедливост, тя може да е маска", каза на свой ред правосъдният министър Екатерина Захариева, цитирайки известна притча.

Председателят на ВКС Лозан Панов се обърна със следните думи към младшите магистрати: "Поставете своя професионален живот в служба на справедливостта и работата да ви доставя радост, щастие и житейско удовлетворение. Бъдете свободни и не робувайте на общественото мнение, когато то не служи на истината, отдайте се да служите на обществото, но никога не се превръщайте в слуги на обществото. Моля ви, бягайте с всички сили от света на сенките."

Сега следва друг етап след приключване на обучението ви, по-различен и по-труден, каза от своя страна шефът на ВАС Георги Колев. И продължи с думите, че младшите магистрати ще видят какви са трудностите и проблемите в правосъдието. Но, според него, потенциалът да се справят е вече налице, щом са минали обучението.

Върху изключителната роля в обучението на НИП акцентира пък заместник-главният прокурор Пенка Богданова. "Да бъдеш съдия или прокурор изисква висок морал, устойчивост, почтеност, независимост. От действията на всеки един от вас ще зависи промяната на системата. Вие сте сбъднали една своя мечта. Имате основание за пълно удовлетворение от постигнатото, което се дължи на вашите умения. Пожелавам ви кураж и да запазите това прекрасно въодушевление, присъщо на младостта", каза още Богданова.

Младшите съдии и младшите прокурори бяха поздравени и от Драгомир Йорданов като неговата реч бе посрещната с най-бурните и продължителни аплодисменти.

Той каза, че това е 10 випуск на НИП, за него последен. Пожела им да станат не само български, но и европейски магистрати, защото техните актове ще засегнат 500 млн. граждани. Добави, че последните 17 години е отдал на обучението на младши магистрати и е време да каже довиждане. А днешната церемония е най-добрият начин да стори това и че младшите съдии и младшите прокурори, както магистратите ще бъдат в добри ръце с Миглена Тачева.

След приветствията 69-те нови попълнения получиха заповедите си за назначаване.

 

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
25
****
|
нерегистриран
06 юли 2016, 13:00
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
24
****
|
нерегистриран
06 юли 2016, 12:58
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
23
Кристиян Таков-не мога винаги да пиша не плаща
|
нерегистриран
06 юли 2016, 09:50
4
0
До коментар [#5] от "Димитър общи":
Е,той Лозан си е такъв. Ако някой не му напише предварително какво да каже,ръси глупости . Не му придиряйте,то и да си "пиян морков"не е лесно.
този път го оставих сам
22
Ако бягат достатъчно бързо ще стигнат до ВКС
|
нерегистриран
06 юли 2016, 09:47
5
0
Бягане му е майката,не мисъл
21
потресен
|
нерегистриран
05 юли 2016, 14:42
8
-2
Е това се казва цинизъм. По-големи сенки от личностите на снимките едва ли има. Мазни, лицемерни, оядени лица, поддържащи статуквото на корумпираната съдебна система. Хора поставени от този и онзи да защитават икономическите им интереси ще ми говорят и позират за снимки. Ох боже, кога ще загине тази България, че поне на тези физиономиите лъжливи да не гледаме повече..
20
|
нерегистриран
05 юли 2016, 13:54
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
19
охо бохо от Браила, Румъния
|
нерегистриран
05 юли 2016, 13:06
7
0
Докато я има "щуро-баджанащината" и ОПГ-та "наш човек" нищо не е възможно на тази територия без значение към кой съюз и към кой "голям брат" ще се прикачва...

Манталитетът и дебелоочието на наглеците ще продължава докато не им се даде здрав и повсеместен отпор.
18
Съдия
|
нерегистриран
05 юли 2016, 11:02
8
-1
До коментар [#14] от "Лозан Михайлов Колев":
Да направиш светкавична кариера благодарение на Светлин Михайлов, Константин Пенчев и Георги Колев дали е свят на сенките? Аман от такива празнодумци!
А да отидеш с тогата на Прайд София?
17
|
нерегистриран
05 юли 2016, 10:57
8
-1
Значи според Л.П.в НИП-а трябва да се отглеждат смели бегачи!Фамозно!!!
16
|
нерегистриран
05 юли 2016, 09:13
2
-8
До коментар [#1] от "Катон":
И никой никога няма да попита Цацаров защо изгони Йорданов?
Кой Йорданов?
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно